Troja supporter firade storsegern – och polisanmäldes. Foto: Bildbyrån

Supporter firade storsegern – polisanmäldes

Uppdaterad
Publicerad

Troja-Ljungby körde över Västerik i fredags och en tillrest supporter slängde in sin mössa på planen som en del av firandet. En händelse som nu har gjort att han nu har polisanmälts.

– Det är strikt förbjudet att kasta in något på planen, säger jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

Det händer inte alltför ofta att hockeyallsvenska Troja-Ljungby kör över sina motstånd och vinner med stora siffror. Men i fredags var det verkligen proppen ur när laget besegrade Västervik på bortaplan och vann med hela 8-2.

”Det är strikt förbjudet”

Både Tor Immo och Jonathan Johnsson i Troja-Jungby stod för varsitt hattrick, då bägge gjorde tre mål var i matchen. Det var då en tillresta Troja-supportern stod för ett klassiskt ”NHL-firande” och slängde in sin mössa på planen, vilket ledde till att han senare polisanmäldes för händelsen. Detta rapporterar P4 Kalmar.

– Det är strikt förbjudet att kasta in något på planen och det rapporterades av polisen som brott mot ordningslagen, säger Tobias Halldén, som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar, till kanalen.

Det var en supporterpolis som uppmärksammade mössan som kastades in och som valde att polisanmäla mannen som är i 20-årsåldern.

”Löjlig regel”

Erik Elisson är ordförande för Troja Support. Till P4 Kalmar ger han sin åsikt om det hela.

– Jag tycker personligen att det är en löjlig regel, i alla fall för en keps, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.