Foto: Bildbyrån

Svensk ishockey vill införa covidbevis

Uppdaterad
Publicerad

De stora inhemska ishockeyligorna har tillsammans med Svenska ishockeyförbundet skrivit ett öppet brev som riktar sig till regeringen och myndigheter. De efterlyser att covidbevis införs för att kunna ta in mer publik på matcher.

”Nu är det dags. Sverige måste börja öppnas upp och lära oss att leva parallellt med pandemin”, skriver man.

Brevet är underskrivet av ordförande i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och förbundets ordförande Anders Larsson.

Man jämför med andra länder och menar att covidbevis borde införas för att kunna ta in mer publik.

Corona och idrott

”Vi befinner oss just nu i en fas av pandemin där vi inte vet hur utvecklingen blir, men med tydliga ljus i tunneln. Fler och fler vaccineras, vilket borde betyda att vi kan öppna upp samhället mer och mer”, skriver man.

De menar att man borde införa covidbevis i en övergångsfas.

”Även om frågan om covidbevis är komplex måste en sådan möjlighet vägas mot att behålla ett i stora delar fortsatt nedstängt samhälle. Att fortsatt begränsa våra möjligheter att ha mycket mer publik på ishockey eller en konsert har också ett pris.”

MER ISHOCKEY: Rögle vände på 20 sekunder i CHL (28 aug)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet