Arenan i Köpenhamn kommer att invaderas av svenska supportrar. Foto: Bildbyrån

Svensk publikinvasion till ishockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i ishockey-VM i Danmark i Royal Arena i Köpenhamn och där lär det bli mycket blågult på läktarna. Enligt arrangörerna har det sålts över 50 000 biljetter till svenska supportrar.

– Det ska bli jätteroligt. Som att spela hemma-VM i stort sett. Jag tror alla är fruktansvärt laddade och det ska bli kanonkul, säger Oliver Ekman Larsson till SVT Sport.

Sammanlagt har arrangörerna sålt 297 000 biljetter till VM-matcherna. Av dem har 55 procent sålts i Danmark och 45 procent utomlands.

Efter Danmark är det just i grannlandet Sverige som biljetterna har gått åt bäst. De svenska spelarna är lite extra laddade tack vare det stora publikstödet.

Ishockey-VM

– Det blir jättekul att spela VM i Danmark och målsättningen är att åka dit och vinna guld. Jag känner ett väldigt sug efter hockey och känner mig väldigt motiverad, säger Vancouvermålvakten Anders Nilsson och fortsätter:

– Det kommer att bli väldigt kul och ett bra drag kring hockeyn. Jag har varit i Köpenhamn några gånger och det är en fantastisk fin stad.

Royal Arena har en publikkapacitet på 12 500 åskådare.

Sveriges grupp i ishockey-VM

Ryssland

Tjeckien

Schweiz

Vitryssland

Slovakien

Frankrike

Österrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet