Gustav Forsling firar sitt mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska talangen målskytt mot NHL-mästarna

Förra säsongen hoppade den 21-årige backen Gustav Forsling upp och ner mellan Chicago Blackhawks i NHL och Rockford IceHogs i AHL. I år har han etablerat sig i NHL och då Chicago slog de regerande mästarna Pittsburgh Penguins med 2-1 gjorde han öppningsmålet.

Tolv minuter in i matchen gjorde Forsling 1-0 till Chicago i numerärt överläge då han fick pucken direkt efter en tekning och placerade in den bakom Matt Murray i Pittsburgh-målet.

Målet var Forslings andra den här säsongen. Han har också noterats för fem assist.

Chicagos andra mål gjordes av Artem Anisimov som nu har hittat målet fem gånger i de tre senaste matcherna.

Chicago har segersvit mot Pittsburgh

Förlusten var Pittsburghs första efter 60 minuter på hemmais den här säsongen, men att den kom just nu var kanske inte förvånande då Penguins inte har lyckats slå Chicago sedan den 30 mars 2014.

– Vi kan inte fortsätta med att ge motståndarna ett eller två mål i numerärt underläge varje kväll om vi vill vinna, säger Penguinstränaren Mike Sullivan.

Chicago har hittills lyckats skrapa ihop 22 poäng på 20 matcher.