Svenskarna bakom Buffalos nya seger

Uppdaterad
Publicerad

Buffalo fortsätter att övertyga i NHL-starten. Mot Montreal kom höstens tredje seger, och matchhjälten var svensk – Marcus Johansson.

– Skönt så klart. Det är alltid roligt att göra mål och särskilt på övertid, säger han till Aftonbladet.

Helt omarkerad i vänstra tekningscirkeln fick Marcus Johansson pucken. Den svenske forwarden tvekade inte och bråkdelen av en sekund senare kunde Buffalo jubla över en ny seger.

Johanssons mål i förlängningen mot Montreal innebar 5–4 och det bottentippade laget har nu tre vinster på de första fyra matcherna. Johansson pekar på den positiva atmosfären som en delförklaring.

– Det har varit väldigt kul här redan sedan dag ett. Vi har ett ungt och piggt lag som verkligen vill spela hockey, säger han.

Nytt mål av Olofsson

Marcus Johansson var inte ensam svensk att utmärka i Buffalo. Rasmus Dahlin stod för två assist och Victor Olofsson fortsatte att göra succé. Den 24-årige forwarden inledde målskyttet i matchen, hans fjärde mål för säsongen, och det fjärde i powerplay – med fjolårssäsongen inräknad har Olofsson totalt svarat för sex mål i världens bästa liga, alla inprickade i just spelet med en man mer på isen.

Marcus Johansson berömmer sin landsman.

– Det är inte bara hårt, det är extremt välriktat och han vet när han ska avlossa det. Victor är verkligen en riktig målskytt, fortsätter han på samma sätt kommer det bli väldigt många fullträffar den här säsongen, säger Johansson.

”Lång säsong”

Buffalo, som inte har nått Stanley Cup-slutspelet sedan 2011, har inlett säsongen över förväntan. Men tränaren Ralph Krueger tonade ner allt prat om framgångar.

– Vi vet att vi är i början av en lång och tuff säsong. Så här dags på året är det viktigt att samla de poäng man kan. Svackorna kommer att komma, påpekade han på en presskonferens där han höll tillbaka på hyllningarna till sitt eget lag och i stället berömde motståndarna.

– De kom ut starkt och vi måste bli bättre på att stå emot ett sådant motstånd. Vi måste lära oss att stå emot det. Men om vi måste lära oss av en seger så gör vi gärna det.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

5 - 4

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-2, 2-0, 1-2, 1-0
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 15383

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.