Svensken avgjorde för LA Kings efter sen vändning

Den 23-årige svensken Carl Grundström blev stor matchhjälte med det avgörande målet då Los Angeles Kings vände mot Arizona Coyotes på hemmais och vann med 4-3 i NHL:s västra division.

– Vi hade en tuff start, men vi visade att vi aldrig ger upp, säger Grundström i en tv-intervju efter matchen.

Arizona gick upp i en 2-0-ledning i den första perioden, men innan perioden var över hann LA Kings reducera genom Jaret Anderson-Dolan.

I den andra perioden kom kvällens första svenskmål då Johan Larsson styrde in 3-1 för Arizona och då såg det tufft ut för Kings.

Men i den tredje perioden tog man tag i matchen och vände på steken.

Stjärnbacken Drew Doughty storspelade och svenskar gjorde mål. Först satte Adrian Kempe 3-2 efter fint samspel med Kale Clague, sedan kvitterade Jeff Carter och med drygt sex minuter kvar att spela var Carl Grundström den som till slut styrde in Doughtys skott från blå linjen.

Målet var 23-årige Grundströms femte i NHL den här säsongen.

Los Angeles Kings är fortfarande näst sist i den västra divisionen medan Arizona faktiskt just nu har den sista slutspelsplatsen.