Djurgården – Skellefteå ställs mot varandra direkt i CHL-slutspelet Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbla svenskmöten direkt i CHL-slutspelet

Publicerad

Senast igår ställdes de mot varandra i SHL på Hovet. Nu ställs Skellefteå och Djurgården mot varandra i en åttondelsfinal i CHL. Men det var inte det enda helsvenska slutspelsmötet även Färjestad och Frölunda kommer att mötas i mitten av november när slutspelet drar igång. – Sämsta tänkbara lottning för svensklagen, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Skellefteå gick segrande igår när Djurgården och Skellefteå ställdes mot varandra i SHL. Nu får stockholmarna chans till revansch när de två ställs mot varandra i CHL-åttondelsfinal, det stod klart när lottningen gjordes i Helsingfors idag.

– Vad spännande! Det är egentligen sämsta tänkbara lottning för svensklagen. Dels att det är säkert att två av de kommer åka ur men också att Bern (som ställs mot Luleå) är ett av de lagen, förutom svensklagen, som jag har som favorit till att vinna turneringen, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Men CHL-publiken kommer också att bjudas på ett riktigt klassikermöte i form av Frölunda – Färjestad. Frölunda, regerande SHL- och CHL-mästare, har de senaste  åren visat sig vara riktiga CHL-specialister. På fem säsonger har göteborgarna varit i final fyra gånger och vunnit tre.

– Det är riktiga toppmöten direkt. Hade det varit för en månad sedan hade jag tagit Frölunda som segrare mot Färjestad. Men Färjestad har spelet riktigt fin hockey på sistone och nu är det mötet riktigt ovisst., säger Jonas Andersson till SVT Sport.

Utöver de helsvenska slutspelsmötena ställs Luleå mot schweiziska Bern.

Åttondelarna och resten av CHL-slutspelet ser du i SVT under hösten.

Åttondelsfinaler CHL

Visa

Skellefteå AIK – Djurgården
 

EHC Biel-Bienne (SCH) – Augsburger Panther (TYS)
 

Red Bull Munich (TYS) – Yunost Minsk (BLR)
 

Frölunda Indians -  Färjestad
 

EV Zug (SCH) – Tappara Tampere (FIN)
 

Luleå Hockey – SC Bern (SCH)
 

Adler Mannheim (TYS) – Mountfield HK (TJE)
 

Lausanne HC (SCH) – HC Pilsen (TJE)

Första mötet spelas den 12/13 november och returerna går 19/20 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer