Sara Sundqvist, Luleå hockey/MSSK Foto: Luleå Hockey/Tomas Bergman

Sviken av Luleå – men stannar kvar

Uppdaterad
Publicerad

Storsatsande Luleå Hockey lovade Sara Sundqvist hjälp med jobb. När klubben inte höll sitt löfte blev målvakten ekonomiskt utblottad och beslutade sig för att lämna. Men nu kommer vändningen.

Luleå Hockey gör tidernas största satning i riksserien och bortsett från lönen ska förutsättningarna för klubbens damlag i stort sett vara detsamma som för herrlaget.

– Sportsligt tror jag att det är många som är avundsjuka, ser man på helheten svensk damhockey tror jag att det är många som är stolta över Luleå Hockey och det vi gör, sa tränaren Fredrik Glader till SVT Sport för två veckor sedan.

Riksserien

Klubben hade lovat målvakten Sara Sundqvist hjälp med arbete men när klubben inte höll sitt löfte blev hon ekonomiskt utblottad och tog beslutet att lämna klubben.

– Jag har gått runt med en klump i magen och känt mig stressad över pengar för jag vill inte hamna på gatan, sa hon till Norrbottens-Kuriren i går kväll.

”Jätteolycklig situation”

Men efter att Sara berättat om artikeln för klubben och berättat att hon var beredd att åka hem vände klubben. De kommer nu att hjälpa henne med hyra och får hämta matlådor på restaurangen på Coop arena.

– En jätteolycklig situation som har uppstått och vi tänker självklart på Sara i första läget. Det är en jobbig situation för henne som vi har som målsättning att försöka lösa, säger huvudtränaren Fredrik Glader till SVT Sport.

Luleå Hockey inledde inför säsongen ett samarbete med Munksund-Skuthamn vilket enligt Fredrik Glader kan vara en orsak till situationens uppkomst.

– Två organisationer har blivit en organisation, vi har jobbat i olika faser kan man säga och olyckligtvis har det inte synkat, säger han.

Ett arbete är på gång för att hon ska kunna försörja sig själv utanför hockeyn men för Sundqvist börjar det bli bråttom. 

– Dröjer det för länge åker jag hem till Örnsköldsvik, säger hon till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet