SVT Sports expert Jonas Andersson tror USA blir väldigt svåra att slå. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Sverige är inte favorit”

Uppdaterad
Publicerad

För tionde året i rad spelar Sverige om medalj i junior-VM. För motståndet i morgondagens bronsmatch står USA – kanske turneringens bästa lag menar SVT Sports expert Jonas Andersson.

– En jätteutmaning. När USA spelar på topp är det kanske turneringens bästa lag, vilket låter konstigt eftersom de inte spelar final. Men de har alla kvaliteter för att vara det så jag har inte Sverige som favorit. Men vi har ju slagit dem en gång så varför inte igen, säger Jonas Andersson.

USA hade, liksom Sverige, ledningen med 1–0 i semifinalen men fick se Ryssland vända och vinna. Laget får därmed slåss mot Sverige, som förlorade mot Finland, i kampen om bronsmedaljen.

JVM i ishockey

– Vi måste ladda om, vi vill komma hem med en VM-medalj till Sverige, säger Adrian Kempe till SVT Sport och får medhåll av Axel Holmström.

– Vi får deppa en stund och sedan ta nya tag helt enkelt. Det är stor skillnad att komma hem med en bronsmedlj mot att komma fyra. Vi måste hitta motivationen och komma hem med flaggan i topp, säger han i TV12.

– Sverige vinner på övertid, avslutar Jonas Andersson i Gomorrons JVM-studio.

Se hela dagens JVM-studio i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet