Sylvegård stängs av efter tackling i derbyförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vann gårdagens Skånederby mot Malmö med 6-4.

Nu kommer nästa smäll för Redhawks. Under fredagsförmiddagen meddelade ligan att Emil Sylvegård anmäls för tacklingen på Ted Brithén. Senare kom beskedet att han stängs av.

Rögle var det starkaste laget i gårdagens Skånederby när de vann med 6-4 hemma mot Malmö i en match som svängde flera gånger om.För Redhawks kommer nu ytterligare salt i såren efter en tunga torsken.

SHL meddelade under fredagen att Emil Sylvegård blivit anmäld efter en tackling på Ted Brithén. Incidenten inträffade i den tredje perioden, vid ställning 4-4. Domarna valde dock att fria Sylvegård på isen. Under eftermiddagen kom sedan beskedet att han stängs av i tre matcher.

Även Brynässpelaren Niclas Andersén riskerar avstängning efter en tackling på Frölundas Pathrik Westerholm i gårdagens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.