Linus Sandin byter allsvenska Almtuna till SHL-laget Rögle. Foto: Bildbyrån

Talangfulla bröder klara för SHL-klubben

Uppdaterad
Publicerad

Rögle BK har gjort klart med två nya värvningar. Det är bröderna Linus och Rasmus Sandin som är klara för klubben.

–  Vi är mycket nöjda med att få hit båda killarna till vår organisation, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida.

Storebror Linus Sandin spelade senaste säsongen i Almtuna och tar nu klivet upp till SHL.

– Linus är en välväxt ytterforward, högerskytt, som trots att han bara är 21 år har gjort två säsonger i allsvenskan och producerade riktigt bra i Almtuna den senaste säsongen, säger Anders Carlsson.

Lillebror Rasmus Sandin ses som en av svensk hockeys största talanger och kommer till Rögle från SHL-konkurrenten Brynäs.

–  Rasmus rankas som en av landets två-tre största talanger i sin ålder. Rasmus Dahlin i Frölunda är etta. Rasmus har alla förutsättningar att bli en mycket bra back på hög nivå, säger Carlsson.

Rasmus Sandin ses som en värvning för framtiden medan Linus förväntas etablera sig i SHL-laget direkt.

–  Den här värvningen ska ses på sikt även om jag är ganska övertygad om att storebror Linus kan gå in och ta en roll redan i vinter. Vi är mycket nöjda med att få hit båda killarna till vår organisation, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Finsk stjärna också klar

Igår presenterade dessutom Rögle att den finska stjärnan, Juhamatti Aaltonen är klar för klubben. Aaltonen spelade i Rögle säsongen 2012-2013 och var en stor favorit hos publiken i Ängelholm. Förra säsongen spelade han i finska ligan och gjorde 39 poäng på 52 matcher.

– I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, han har lysande kvaliteter. Han säger att han trivdes bra i Rögle förra gången och ville tillbaka, säger ”Masken” om finländaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.