Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Hedman och Tampa Bay förlängde säsongen ett tag till. Foto: Bildbyrån/SVT

Tampa Bay förstörde festen i Denver

Uppdaterad
Publicerad

Det var feststämning när Colorado skulle spela hem sin första Stanley Cup-titel på 21 år inför hemmafansen i Denver.

Men i stället vann det dubbla regerande mästarlaget Tampa Bay med 3-2 och reducerade finalserien till 2-3.

– Vi hittade en annan växel, säger Victor Hedman till SVT Sport.

Med 6.22 kvar hade Victor Hedman pucken nere i det vänstra hörnet. I slottet lyfte Ondrej Palat klubban, fick pucken och sköt direkt via målvakten Darcy Kuemper innan pucken letade sig in i målet för avgörande 3-2.

– En underbar känsla. Vi gjorde en fantastisk bortamatch och jag är upphetsad över att vi nu får chansen att spela på nytt i vår hemmaarena på söndag, säger matchvinnaren Ondrej Palat i amerikansk tv.

– Jag såg ”Heddy”, han såg mig, så det var ett enkelt skott för mig. Jag försökte bara skjuta direkt och lyckligtvis gick pucken in, säger Palat enligt Reuters.

Den svenske backstjärnan Hedman – som själv gjort tre mål och totalt 19 poäng i slutspelet – hyllade lagkamraten Palat som gjort totalt elva mål.

– Han är fantastisk. Ord kan inte beskriva vad han betyder för vårt lag. Han är alltid i rätt position och gör de stora målen för oss, säger Hedman till SVT Sport.

Hedman: ”Oerhört starkt av oss”

Coloradofansen, där många viftade farväl med vita näsdukar, tystades och nu vänder finalserien ner till Florida för den sjätte matchen natten mot måndag.

– Vi ger oss inte i första taget. Det var en oerhört bra kämpainsats från hela laget i dag. Vi hade ryggen mot väggen, men hittade en annan växel. Oerhört skön match, säger Victor Hedman och fortsätter:

– Det är två lag som vill vinna. Vi vill förlänga säsongen och de vill avsluta den så det var oerhört starkt av oss att komma hit och vinna. Nu åker vi hem och ska försöka kvittera den här matchserien och få till en match sju.

En gång har ett lag som legat under med 1-3 i en finalserie lyckats vända och vinna med 4-3. Det var när Toronto vände 0-3 mot Detroit 1942.

MER NHL: Auston Matthews prisades som årets mest värdefulla spelare (22 juni 2022)

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

2 - 3

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-1, 1-1, 1-1
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18015

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.