Tampa Bays Anton Strålman till vänster. Foto: TT Bildbyrån

Tampa Bay vidare – Devils-svenskar till VM?

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay är som fjärde lag klart för kvartsfinal i Stanley Cup. Avancemanget säkrades när New Jersey besegrades med 3–1 och det innebär att två svenska forwards nu kan kallas till VM.

Anton Strålman noterades för en assist när Nikita Kutjerov satte 2–0 med drygt sju minuter kvar. New Jersey reducerade genom Kyle Palmieri när tre minuter återstod, men Ryan Callahan kunde sedan näta för Tampa i tom bur i slutsekunderna.

Bratt och Johansson tillgängliga för VM

3–1-segern betyder att Tampa vann matchserien med 4–1.

I New Jersey fick Jesper Bratt för första gången chansen i slutspelet. Han och Marcus Johansson är i och med uttåget tillgängliga för eventuellt spel i ishockey-VM i maj.

Johnsson sköt sitt första slutspelsmål

Toronto tog hem matchen mot Boston med 4–3 och är därmed kvar i slutspelet. Boston leder nu matchserien mellan lagen med 3–2. Nästa match, där Boston får ännu en chans att gå vidare till kvartsfinal, spelas i Toronto natten mot tisdag.

Andreas Johnsson gjorde lagets 2–0-mål i mitten av första perioden, hans första slutspelsmål i karriären.

– Tiden har gått väldigt fort sedan jag blev uppkallad. Jag försöker bara njuta av stunden, säger Johnsson till TSN.

Slutresultatet fastställdes knappt sex minuter in i tredje perioden med ett mål av Noel Acciari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.