Martin Thörnberg får inte fortsätta. Foto: Bildbyrån

Thörnberg tvingas lämna HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 fortsätter att rensa i leden. I dag fick klubbikonen Martin Thörnberg, 588 matcher för klubben och fyra SM-guld, beskedet att han inte får fortsätta.

– Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och sin otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid, säger sportchefen Johan Hult i en kommentar.

588 grundspelsmatcher fick räcka. För HV71. Nu blir det alltså inga fler matcher för den 36-årige forwarden. Thörnberg hann även med att vinna fyra SM-guld med Jönköpingsklubben.

– Det blev helt tomt när jag fick beskedet av sportcheferna. Jag hörde inte motiveringen, säger Thörnberg till Sportbladet.

– Det blev helt tomt, hade förhoppning att få fortsätta.

Vad som händer nu vet inte Thörnberg.

– Jag har inte hunnit tänka på det och det har gått så snabbt. Det blev ett tråkigt slut, på flera sätt. Vi hade en bra chans i år i slutspelet, säger han till Sportbladet.

Även Oscar Sundh och Johan Johnsson lämnar klubben.

HV71 skulle ha mött Skellefteå AIK i kvartsfinal i det nu inställda slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.