Martin Thörnberg vill spela avgörande matchen mot Brynäs i SM-finalen. Foto: Bildbyrån.

Thörnberg vill spela avgörande SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Thörnberg vill spela i morgondagens avgörande match mot Brynäs i SM-finalen. HV71-kaptenen var i dag tillbaka i träning med laget och kände inte av pungskadan som hållit honom borta från spel i de två senaste finalmatcherna.

– Det finns ingenting som kan stoppa mig från att spela, säger Thörnberg till Jönköpingsposten.

Det var i den fjärde finalmatchen som den 33-årige forwarden slängde sig framför mål och täckte ett skott utifrån med pungen. Det gjorde att han skadade suspensoaren. Han fick ont, men spelade klart matchen.

Därefter opererade han sig och missade de två efterföljande matcherna. Under fredagen var han för första gången tillbaka i träning med laget efter skadan.

– Det kändes faktiskt lite ringrostigt. Men av skadan kände jag ingenting där ute, säger Martin Thörnberg.

”Får kosta vad fan som helst”

Thörnberg är, trots skadan, fast besluten om att spela finalen. Han har sista ordet kring om han finns med på isen.

– Jag hoppas det, det får kosta vad fan som helst, säger forwarden och fortsätter:

– Det finns ingenting som kan stoppa mig från att spela som det känns just nu. Men man vet ju inte ifall man får något bakslag men som det känns just nu är det inga problem.

”Måste väga för- och nackdelar”

HV71:s läkare Jonas Kalman överlåter ansvaret till Thörnberg om han spelar, men menar att det ännu är osäkert om han kommer till spel.

– Klart att alla spelare vill spela. Jag vill också att han ska spela, men man får väga för- och nackdelar. Ibland kanske det är klokast att låta bli att spela trots att det är en sjunde och avgörande finalmatch. Vi får se lite hur det utvecklar sig, säger läkaren till tidningen.

I morgon tas beslut om Thörnberg kommer till spel i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.