Foto: Bildbyrån

Timrå ett steg närmare SHL

Uppdaterad
Publicerad

Två tidiga mål banade väg för Timrå som vann den tredje finalmatchen mot Leksand i Hockeyallsvenskan. Medelpadingarna är därmed klara för direktkval till SHL där de ställs mot Karlskrona.

Timrå gick in i matchen med vetskapen om att man kunde avgöra den hockeyallsvenska finalen och med två förluster i ryggsäcken var det vinna eller försvinna för Leksand.

Matchen inleddes med ett högt tempo från Timrås sida och redan efter tre minuter kunde Johannes Kinnvall sätta 1–0 bakom ställt Leksandförsvar. Och två noll skulle hänga i luften i sex minuter innan Jonathan Dahlén kunde peta in pucken mellan benen på Tex Williamsson i Leksandsmålet, hans tredje mål på lika många matcher.

Fler mål skulle det inte bli i den första perioden, Leksand kom upp i tempo och lyckades ta tillbaka lite av initiativet och skapa några chanser men lyckades inte få in pucken i mål.

I inledningen av den andra perioden lyckades Timrås Jeremy Boyce åka till sig en straff men Tex Williamsson lyckades läsa av Jonathan Dahléns dragning och räddade straffen. Men det var Timrå som höll i taktpinnen och Leksand slet för att hänga med, men Williamsson håller kvar Leksand i matchen genom fler fina räddningar.

Period 3 – 3 mål

Men när det var dags för tredje perioden gick det bara fem minuter innan Jonathan Dahlén kunde sätta sitt fjärde mål på tre matcher och ge Timrå en 3–0 ledning. När sedan Leksand får  chansen i numerärt överläge lyckas Filip Johansson sätta ett reduceringsmål för bortalaget med tio minuter kvar att spela efter en passning från Marcel Müller.

Men det var Timrå som skulle få även det sista ordet när Erik Karlsson satte 4–1 och punkterade matchen med drygt tre minuter kvar.

– Vi har gjort fantastiska matcher, jag är stolt över grabbarna, sade Jonathan Dahlén till C More efter matchen.

Så går kvalet till

Vinnaren av Hockeyallsvenskan (Timrå) möter jumbon i SHL (Karlskrona) i ett direktkval till SHL.

Tvåan i Hockeyallsvenskan (Leksand) möter vinnaren av slutspelsserien i hockeyallsvenskan. De två spelar om att få möta nästjumbon (Mora) i ett kval till SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.