Timråvinst efter Tyrväinens matchstraff – ”Han fegar ur i sista sekund”

Timrå låg under med 0–2 – men vände och vann borta mot Luleå.

Bortalaget tog viktiga poäng i bottenstriden, där Juhani Tyrväinen fick matchstraff efter att ha tacklat Joey LaLeggia i ryggen.

– Han fegar ur i sista sekund och sätter sig själv i en dålig sits, säger Erik Gustafsson till Cmore.

Både Luleå och Timrå kom från en viktig seger i förra omgången. Luleå besegrade andraplacerade Rögle och Timrå vann borta mot Leksand, en match som kom att skrivas in i historieböckerna, som den kortaste tiden som gått mellan fyra mål i en match i svenska högstaligan sedan 1975.

Timrå inledde starkt och hade spelövertaget i början men det var ändå Luleå som gjorde matchens första mål. Efter sex spelade minuter kunde hemmalaget göra 1-0. Resultatet stod sig hela perioden ut och i den andra perioden blev det allt mer händelserikt.

Stökig andra period

Timrå vann den andra perioden med 2–1 och Luleå utvisade sig bort från perioden. En period där Luleås Juhani Tyrväinen åkte på matchstraff sedan han i hög fart tacklat Joey LaLeggia i ryggen. Tyrväinen kom bakom honom i hög fart och delade ut en hård tackling i ryggen. Ty Rattie åkte i kapp Tyrväinen och delade ut en crosschecking, varpå han fick två minuter.

– Med det sätt som jag har vuxit upp med hockey så måste han (LaLeggia) se honom. Han tittar, han måste skydda sig och sedan fegar han ur i sista sekund och sätter sig själv i en dålig sits. Men det är så där vi ska spela hockey nu för tiden, tydligen. Att det där är en femma, säger Erik Gustafsson till Cmore.

När Ratties utvisning var över tog Timrå vara på det numerära överläget och kvitterade till 2–2. Matchen slutade 2-2 och i förlängningen satte Albin Lundin dit sitt andra mål för kvällen och Timrå lyckades vända 0–2 till 3–2-seger.

Noterbart är att Malmö fick med sig två viktiga poäng när man besegrade Brynäs i förlängningen. Djurgården åkte dock på en tung förlust uppe i Skellefteå.