Timrå IK vände efter Oskarshamns chockstart

Nio sekunder. Oskarshamn ställde serieledaren Timrå IK i toppmötet – tryckte in ledningsmålet direkt på tekning. Men till slut var det Timrå som tog hem segern.

Direkt efter tekningen tog sig Oskarshamn IK in i offensiv zon. Backen Tom Linder skickade ner pucken i kortplanket. Arsi Piispanen frispelade i sidled till Viktor Löfstedt, som kunde göra 1-0 för gästerna. En drömstart för Oskarshamn i toppmötet.

Timrå IK ledde en period under hösten tabellen i Hockeyallsvenskan med hela sju poäng. Till toppmötet kommer laget från en tyngre period. Utan seger efter full tid senaste fyra matcherna.

1-1: Misslyckad skottpassning

Hemmapubliken fick jubla halvvägs in i första perioden.

Jakob Olofsson kvitterade för Timrå efter spelade 9.20, hans femte mål för säsongen. Efter slarvigt uppspel från gästerna hamnade pucken i gapet på Timrå IK-spelare. Philip Hålllanders tama skott blev till en perfekt passning för Jakob Olofsson, som kunde göra 1-1.

Nya TIK-kedjor

Timrå IK gjorde inför toppmötet med Oskarshamn IK flera förändringar i kedjorna. Alex Lavoie och Jonathan Dahlén spelade till exempel inte i samma kedja. Dahlén fanns inne på 1-1 målet, och noterades för passningspoäng. Hans åttonde, totalt 16 poäng, efter lika många mål, som assist.

Timråspelarna agerade passivt framför eget mål när Oskarshamn pånytt kunde ta ledningen, 2-1 efter 17.14 i mittperioden. Lucas Elvenes med fin passning till Manuel Ågren.

Oskarshamn hade tre stolpträffar i sista perioden, för tvåmålsledning. Timrå IK en stolpträff för kvittering.

Målet kom istället efter en olycklig utflykt bakom buren från Ludvig Engsund, Oskarshamnsmålvakten. Han tappade pucken till Philip Hållander. Jonathan Dahlen kunde på egen retur göra nionde målet, 17:e poäng, för säsongen. Kvitterat Timrå, 2-2, 16.33 in i tredje perioden, efter tre stolpträffar från Oskarshamn.

Suddenseger

1.18 in i sudden avgjorde Erik Karlsson för Timrå IK. 22-årige forwardens fjärde mål för säsongen. Johannes Kindvall serverade, och Karlsson satte avgörandet i halvöppet mål. Timrå IK vände matchen, och fick med sig extrapoängen.

Timrå IK-Oskarshamns IK 3-2 inför 2556 personer i Timrå.

Timrå leder Hockeyallsvenskan med två poäng efter suddenseger i ett underhållande och svängigt toppmöte.