Arkivbild Foto: Bildbyrån

Timrå tog inte chansen att rycka

Timrå tog ledningen i matchen, men Karlskogas målvakt Shane Owen satte sedan stopp för Timrås framfart. Karlskoga vände och vann med 2-1.

Timrå toppade hockeyallsvenskan inför mötet mot Karlskoga, trots att båda lagen på isen denna kväll hade spelat en match mindre än övriga konkurrenter.

Timrå – med sin tvåpoängsledning – hade chansen att rycka ifrån ytterligare i toppen av ligan, men lyckades inte med detta trots spelövertag stora delar av matchen.

Timrå tog ledningen i mitten av första perioden genom Vilmos Gallo, men Karlskoga svarade innan periodpaus då Niklas Lihagen kvitterade.

Owen lade grunden för segern

Timrå, som inför matchen bara hade släppt in tio mål på åtta matcher, mötte en spelsugen Shane Owen, som var tillbaka i Karlskogas mål efter att ha stått över den senaste matchen.

Efter 40 minuters spel ledde Timrå skottstatistiken med 25-15, men Owens målvaktsspel gav underlag för att Karlskoga skulle kunna ta ledningen i andra perioden. Oliver Eklind sköt sitt första mål för säsongen och gav i och med det Karlskoga segern med 2-1.