Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oskarshamnsmålvakten Joe Cannata stod för en jättetavla borta mot Timrå. Foto: C More

Timrå utnyttjade målvaktstavla från Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Timrå tog andra raka segern när Oskarshamn besegrades med 4-1. Målvaktstavlan vid 2-0-målet är det bestående minnet av matchen.

Det återstod bara ett par sekunder av den första perioden när Oskarshamns målvakt Joe Cannata hade pucken vid eget mål och gott om tid på sig för att fundera på hur han skulle spela ut den. Han blev dock passiv och fick inte iväg pucken bättre än att framstörtande Erik Walli Walterholm, som gick på sin egen retur, fick den på ena benet och 2-0 var ett faktum.

Domaren valde att videogranska situationen innan målet godkändes.

– Pucken gick i mål utan att det var avsiktligt. Vi har ett godkänt mål, motiverade domaren händelsen.

”De sista detaljerna inte på plats”

När Timrås Emil Pettersson gjorde avslutande 4-1 satt Cannata i båset efter att Oskarshamn försökt reducera med sex utespelare.

– Jag tycker att energin var där – och att det var en jämn match – men de sista detaljerna var inte riktigt på plats i dag. Men det var de hos Timrå, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More efter slutsignalen.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

4 - 1

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

2-0, 0-1, 2-0
NHC Arena, Timrå
Publik: 5800

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.