Hästens nyförvärv Christian Engstrand klev fram och stoppade 34 skott mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Timrås rekordsvit bruten – efter storspel av Vita Hästens Christian Engstrand

Timrås rekordlånga segersvit stannade på 16 matcher.

I kväll förlorade laget med 1–3 mot Vita Hästen.

Stor matchvinnare: Den comebackande målvakten Christian Engstrand – som spelade sin första match på 285 dagar.

Timrå raderade förra veckan ut Leksands 13 år gamla hockeyallsvenska rekord, på 14 raka segrar.

Sviten förlängdes ytterligare i söndags, då Timrå besegrade Mora med klara 6-2.

Men hemma mot Vita Hästen tog den tunga rekordsviten slut.

Och det var två gånger Marcus i Vita Hästen som stoppade Timrås segertåg.

Eriksson avgjorde

Rutinerade Hästen-ikonen Marcus Eriksson, som är tillbaka i klubben efter att ha inlett säsongen i division två, inledde och avslutade målskyttet.

Efter Timrå kvitterat så klev backen Marcus Fagerudd fram och sköt 2-1 strax före den andra periodvilan.

Sedan var även Fagerudd inblandad i förarbetet till Erikssons avgörande 3-1 knappt åtta minuter in i tredje perioden.

Timrå jagade reducering, men då höll nyförvärvet Christian Engstrand emot i målet, och räddade totalt 34 skott.

Därmed sköt han också viktiga poäng för sitt Vita Hästen, som närmar sig Västervik i kampen om att sluta topp sex i tabellen.