Timrå IK kan jubla både på och utanför isen, sedan en skuld hos kronofogden undanröjts.

Timrå: ”Var pengar vi väntade på”

Publicerad

Allsvenska Timrå IK har betat av sina skatteskulder på över 700 000 kronor till kronofogden. Klubbens ordförande Lars Backlund vittnar samtidigt om en tuff ekonomisk vardag för klubbarna i hockeyallsvenskan.

I tisdags reglerades den stora skulden på närmare 718 000 till kronofogden. Men det fanns aldrig någon dramatik i sammanhanget, enligt ordföranden Lars Backlund.

– Nej, vi var aldrig oroliga. Pengarna som vi betalade av skulden med, var pengar som vi väntade på och räknade med. Det var inga externa medel som sköts till, säger han.

– Det är lite såhär i idrottsvärlden, det är mycket ryck och knyck ekonomiskt. Sedan är det aldrig kul att hamna hos kronofogden, där vill man inte vara, för det är ingen bra reklam. Men så här är verkligheten för många idrottsföreningar. Man vill göra rätt för sig, men tyvärr blir ibland vissa betalningar försenade, fortsätter Lars Backlund.

Sportsligt går Backlunds Timrå som tåget. Inför morgondagens bortamatch mot IK Oskarshamn ligger Timrå tvåa i Hockeyallsvenskan på samma poäng som ledande BIK Karlskoga. Detta med ett lag som är byggt med mindre ekonomiska medel och med flertalet egna produkter än tidigare upplagor.

Tänker inte på SHL

Just att bygga truppen på unga och egna spelare tror Lars Backlund är receptet för klubbarna i Hockeyallsvenskan framöver.

– Det känns som att det kan vara rätt sätt. Man får rätta mun efter matsäcken. Jag tror heller inte folk alltid vill se de dyra importspelarna. Vi har problem att få folk till matcherna i nästan alla serier, och då tror jag att unga, duktiga egna spelare kanske kan dra lite extra, säger Lars Backlund.

– Sedan kommer vi få lite problem under Junior-VM när tre av våra spelare sannolikt kommer vara med där, men vi har inga tankar på att värva, utan lär fylla på med egna spelare istället, fortsätter han.
Den forna SHL-klubben har som mål att vara med i toppen av Hockeyallsvenskan den här säsongen, men någon comeback i SHL pratas det inte om i Medelpad i dag.

– Vi tänker inte på SHL. Skillnaden mellan Hockeyallsvenskan och SHL är gigantisk ekonomiskt sett, och kommer bli ännu större som det ser ut. Vi kommer att fortsätta på den inslagna linjen med att bygga ett attraktivt lag med små medel. Ekonomiskt kommer vi fortsätta med att bygga upp ett eget kapital, och ha målsättningen att göra ett ekonomiskt överskott den här säsongen, säger Lars Backlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer