Jonathan Dahlén (mitten) avgjorde i förlängning. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Timråstjärnan Jonathan Dahlén avgjorde i förlängning

Timrå tappade 3–1 till 3–3 mot Västervik och var skakat.

Då klev stjärnan Jonathan Dahlén fram och avgjorde i förlängning.

– Helt underbart. Oavsett om vi får en käftsmäll så studsar vi tillbaka, säger han till C More efter 4–3-segern.

Timrå leder med 2–0 i matcher och är halvvägs till final i det hockeyallsvenska slutspelet där seger ger avancemang till SHL.

Tacka Jonathan Dahlén för det. Han avgjorde efter 2.56 av förlängningen efter ett friläge där han kunde skjuta segermålet trots hård uppvaktning. Jens Lööke spelade fram och noterades för sin tredje poäng i matchen, ett mål och två assist.

– Vi gör en grym match, det är helt sjukt att det blir förlängning, tycker Dahlén.

Så var det. Timrå dominerade fullständigt i de två första perioderna och ledde med 3–1 och hade 33–10 i skott.

”Helt utan press”

Men skrällaget Västervik kom tillbaka mot alla odds.

Simon Krekula reducerade i början av tredje perioden och med målvakten utplockad sköt backen Victor Öhman kvitteringen i krysset med 1.57 kvar.

Efter två raka hemmasegrar spelas nu de två nästkommande matcherna i Västervik.

– Nu kan vi åka ned dit helt utan press. Vi åker dit ned avslappnat för att vinna fler matcher, säger Dahlén till C More.

Ett avbräck dock för Timrå: forwarden Viktor Lodin, lagets bäste poängplockare i slutspelet, fick utgå i andra perioden efter en misstänkt huvudskada. I en olycklig situation där han föll precis vid sargen så fick han motståndarbacken Oscar Drugges knä i bakhuvudet.