Tingsryds besegrade Leksand för tredje gången den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Tingsryd förlängde sviten mot masarna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra heta minuter i början av den andra perioden lade grunden för Tingsryds förlängningsseger över Leksand. Detta var tredje av tre möjliga som TAIF besegrade masarna den här säsongen.

Serieledande Leksand fick en bra start mot Tingsryd och hade med sig en 1-0-ledning efter den första perioden, detta efter mål från lagets kapten, Jesper Ollas.

Mäktig mittperiod

Men i början av den andra perioden rasade allt för masarna. Tingsryd fick verkligen proppen ur och efter att William Romfors stått för säsongens snabbaste mål och kvitterat redan efter 13 sekunder, hade smålänningarna vänt till 2-1 redan efter 01.47.

Ledningen utökades senare av Kim Tallberg i powerplay och de grönklädda hade stått för en imponerande vändning.

Omdiskuterad kvittering

I den tredje perioden skulle dock en blåvit kvittering komma. Ett kontroversiellt mål efter att Mattias Ritola skjutit ett skott som TAIF-målvakten, Niklas Rubin, nickat undan med huvudet. Rubin vinkade för att få spelet avblåst, men domare Anders Sandahl lät spelet fortgå. På returen höll sig Tobias Forsberg framme och kvitteringen var ett faktum.

Men i den efterföljande förlängningen var det ändå Tingsryd som kunde dra det klassiskt längsta strået. Jacob Dahlström fick stora ytor när Leksand valde ett svagt tillfälle för byte och kunde sätta 4-3.

Timrå stod för kvällens kross

 Leksand är fortsatt serieledare före, tätt följt av Timrå (som körde över Västervik i kväll med hela 7-2) och Tingsryd tog viktiga poäng på en placering längre ner i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.