OAR:s Vladislav Gavrikov firar sitt 1-0-mål. Foto: Bildbyrån

OAR klart för final i ishockey

Storfavoriterna OAR fortsätter att övertyga i OS-ishockeyn. Efter 3-0 mot Tjeckien är ryssarna nu klara för final.

– Vi är ett hårt arbetande lag och förtjänar att vara i final, säger veteranen och målskytten Ilja Kovaltjuk till Eurosport.

Det bjöds på intensiv och underhållande hockey i dagens första semifinal.

1-0 gjordes av Nikita Gusev sju minuter in i andra perioden efter en vacker genomskärare av Pavel Datsiuk.

OS i Pyeongchang 2018

Tjeckien protesterade och utnyttjade det så kallade ”coach's challenge”, då man menade att Kirill Kaprizov skulle ha stört målvakten. Men den ryska ledningen stod sig även efter videogranskningen.

Tjeckien pressades

Strax därpå ringde det igen.

Efter en blixtsnabb spelvändning kom OAR två mot en. Ivan Telegin stormade mot mål och spelade över pucken till Vladislav Gavrikov som stötte in 2-0.

Efter de båda målen inledde Tjeckien en aggressiv press men lyckades inte få hål på Vasily Koshechkin i OAR:s mål.

”Var en laginsats”

Tjeckerna tog ut målvakten med två minuter kvar i tredje perioden, men lyckades inte få in något reduceringsmål. Istället kunde veteranden Ilja Kovaltjuk sätta 3-0 i tom kasse, och OAR:s seger var klar.

– Det var en laginsats. Vår målvakt spelade bra, vi är ett hårt arbetande lag och förtjänar att vara i final, säger Kovaltjuk till Eurosport.

Till finalen hoppas stjärnan på att ryssarna kan steppa upp sitt spel i power play.

– Det måste bli mycket bättre. Vi hade några försök i dag men gjorde inte mål.

Som finalmotståndare väntar vinnaren i mötet mellan Kanada och Tyskland. Den andra semifinalen spelas i dag klockan 13.10.