Tomas Montén lämnar Linköping för HV71. Foto: Bildbyrån

Tomas Montén klar som ny tränare i HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort klart med ny huvudtränare.

Det är tidigare förbundskaptenen för juniorkronorna Tomas Montén, 45, som lämnar sin roll i Linköping och flyttar till HV71.

– Det ska bli väldigt spännande och ett ärofyllt uppdrag, säger han till HV71:s hemsida.

Sent under grundserien ersatte klubblegendaren Johan Lindbom tidigare huvudtränaren Tommy Samuelsson i HV71. Målet var att hålla laget kvar i SHL. Det såg Lindbom till att klara genom att sluta på elfteplats.

Men nu blir han inte kvar som huvudtränare till nästa säsong.

Under måndagen presenterades Tomas Montén som ny man på posten. Han kommer närmast från att ha varit assisterande tränare i Linköping.

– Vi vill förstås tacka Tomas för tiden tillsammans här i Linköping. Han kom in i ledarstaben och laget under en tid när vi behövde det som mest och har bidragit med nyttiga kunskaper och härlig energi. Tomas har under en längre tid aviserat att han redo för en större roll i sin tränarkarriär och vi önskar honom lycka till i fortsatta utmaningar, säger sportchefen Peter Jakobsson på Linköpings hemsida.

Montén har sedan tidigare varit juniorkronornas förbundskapten under sex år och även tränat Timrå och Djurgården.

– Jag hoppas kunna bidra med att vi ska hitta ett stabilt grundspel och vara jobbiga att möta varje kväll. Vi tittar på vad laget gjorde bra i slutet av förra säsongen och ska till det addera verktyg för att utvecklas ytterligare, säger Montén.

Kontraktet med HV71 är skrivet över två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.