Sam Marklunds AIK har det jobbigt i Hockeyallsvenskan. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Toppen mot botten – Björklöven krossade AIK

Uppdaterad
Publicerad

Det är rejäl klasskillnad på toppen och botten i hockeyallsvenskan. I alla fall att döma av mötet mellan serieledande Björklöven och jumbon AIK, som Umeålaget vann med 8–1.

Det var AIK:s största förlust någonsin i Hockeyallsvenskan.

AIK vann skottstatistiken i en mållös förstaperiod, men sedan var det ”Löven” för hela slanten. Mittperioden slutade 5–0 och matchen var förstås punkterad. Björklöven hade åtta olika målskyttar och toppar tabellen på 45 poäng, medan AIK är fast förankrat i botten.

– Vi litar på varandra och gör det vi ska. Självförtroendet har ökat jämfört med förra säsongen och då har det rullat på rätt bra, så det är roligt, säger 1–0-målskytten Fredric Andersson till Sportkanalen.

Största segern sedan 2006

8–1-segern var, enligt Twitter-kontot domarna.se, Björklövens nästa största seger i Hockeyallsvenskan. Den största kom den 4 oktober 2006, 11–2 mot Hammarby.

För AIK var det den nionde raka förlusten. En längre förlustsvit finns inte i ovan nämnda databas. Dessutom har laget aldrig förlorat med större siffror i Hockeyallsvenskan.

– Det är fyra boxplay-mål. Vi tar för många utvisningar, säger AIK:s tränare Jussi Salo.

Immo visar fin form

Karlskoga står på samma poäng som Björklöven efter 6–3 borta mot Mora. Karlskogaforwarden Tor Immo visade återigen fin form och noterades för ett mål. Immo har stått för sju mål på åtta matcher och toppar skytteligan med sina 13 mål totalt under hösten.

För Mora ser läget däremot betydligt dystrare ut. Laget som åkte ur SHL i våras krigar i botten av tabellen efter en usel period där laget förlorat sex raka matcher.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

8 - 1

AIK IF logo

AIK IF

0-0, 5-0, 3-1
A3 Arena, Umeå
Publik: 4865

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.