Torontos tredjelina med Mitchell Marner i spetsen firade 100 år med att klä sig i replikor av originallaget Toronto Arenas tröjor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Toronto firade 100 år i NHL med målkalas

William Nylander var en av många målskyttar när Toronto firade 100 år i NHL med en rejäl vinst på hemmaplan mot Carolina.

8-1-vinsten var välkommen efter tre förlustmatcher i rad.

Nylanders mål, hans sjätte för säsongen, kom när det återstod knappt 6 minuter av matchen, och Torontos ledning utökades till 7–1.

Spelarna bar kopior av tröjor som laget Toronto Arenas hade på sig den 19 december 1917, vid premiärmatchen i NHL, då de förlorade mot Montreal Wanderers.

Tröjor

Mitchell Marner och Tyler Bozak gjorde ett mål och tre assist var i matchen. Båda utsågs till matchens bästa spelare tillsammans med målvakten Frederik Andersen som räddade 32 skott på mål.

Tränaren Mike Babcock är nöjd över att Nylander och flera andra spelare lyckades bryta en långvarig måltorka i tisdagens match, och hoppas att resultatet ska bättra på spelarnas självförtroende.

– Det var en bra kväll för grabbarna. Leo (Komarov) gjorde mål, han har inte gjort mål på länge, Mitchy (Mitchell Marner) gjorde mål, han har inte gjort mål på länge, William (Nylander) gjorde mål, han har inte gjort mål på länge, (Connor) Carrick gjorde mål, han har inte gjort mål på länge, (Kasperi) Kapanen gjorde mål, han har inte varit i ligan tidigare, så det var bra för laget, säger Mike Babcock till nhl.com.

Efter första perioden var ställningen 4–1, och den andra blev helt mållös. Matchens sista fyra mål kom inom tio minuter i tredje perioden.

Erik Karlsson gjorde två mål när hans Ottawa mötte Minnesota på hemmaplan. Hans insats räckte dock inte till seger i matchen som Minnesota vann med 6–4.