Toronto Maple Leafs hyllning till Börje Salming

Uppdaterad
Publicerad

Ett dygn efter att Börje Salming dog i sviterna av ALS hyllas han av Toronto.

Klubben spelade med specialdesignade Börje-logotyper i matchen mot Minnesota Wild – och hedrade honom med en tyst minut.

Toronto vann med 4–3.

Börje Salming har spelat över 1 000 matcher för Toronto Maple Leafs över 16 säsonger, är klubben poängbäste back någonsin och har fortfarande fler assist än någon annan spelare i klubbens historia.

En ikon och legendar har gått ur tiden, och under fredagen hedrades han inför och under Torontos bortamatch mot Minnesota. Klubben har tagit fram en specialdesignad tröja med en Börje-logotyp på axeln på alla spelares tröjor.

”Börje kom till Maple Leafs för 50 år sedan och kommer för evigt vara en del av vår hockeyfamilj”, sade klubbens president Brendan Shanahan i ett pressmeddelande i samband Salmings bortgång.

Toronto vann matchen mot Minnesota med 4–3 efter varsitt mål av svenskarna Calle Järnkrok och William Nylander. Den sistnämnde gjorde sitt 148:e NHL-mål, vilket är exakt lika många mål som just Börje Salming. Duon delar nu andraplatsen för flest mål av en svensk i Toronto Maple Leafs historia.

NHL

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

3 - 4

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-2, 1-1, 1-1
Xcel Energy Center, Saint Paul, MN
Publik: 18997

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.