Pierre-Luc Dubois gjorde tre av Columbus mål mot Toronto. Foto: Andre Ringuette/Freestyle Photo/TT

Toronto Maple Leafs tappade 3–0 mot Columbus Blue Jackets – är en match från Stanley Cup-uttåg

Hemmaplan och ledning med 3–0 räckte inte.

Toronto förlorade,3–4, efter förlängning mot Columbus, och är nu bara en match från att åka ur Stanley Cup.

William Nylander gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen då han i  ett powerplay knappt halvvägs in i den andra perioden fick en puck framför mål och snyggt vände bort Columbus-målvakten Joonas Korpisalo och satte 2–0 för Toronto.

Strax därefter satte Nicholas Robertson 3–0, och de flesta trodde då nog att Toronto skulle gå upp till 2–1 i matchserien, och då bara vara en seger från en åttondelsfinal.

Columbus har matchboll

Men vid full tid hade Columbus gått upp till 3–3, och i förlängningens 19:e minut kom Pierre-Luc Dubois fri och styrde in pucken över Torontomålvakten Frederik Andersens axel – kanadensarens tredje mål för dagen. Därmed leder Columbus matchserien med 2–1 och har matchboll mot Toronto.

– Man vill ju aldrig ligga under med 0–3. Men vi kämpade på, började spela bra hockey i slutet av den andra och i den tredje perioden. Förlängningen var inte vår bästa, men vi hittade ett sätt att hålla samman och spela solitt försvarsspel, blockerade en del skott och som tur var fick vi en chans och P-L missade inte, säger Seth Jones, som gjorde 2–3-målet, enligt Columbus hemsida.

Ett lag blev under natten klart för åttondelsfinal: Calgary, efter 4–0 mot Winnipeg och 3–1 i matcher.

KLIPP: Elias Pettersson nätade när Vancouver vann