Tränaren: ”Man skulle inte vilja fastna där”

Uppdaterad
Publicerad

The Athletic och ESPN uppger att det inte blir några NHL-spelare i Peking-OS.

Carolina Hurricanes tränare Rod Brind'Amour tycker att det beslutet är klokt.

– Jag sätter mig i den situationen, med familjen, det är ingen chans att du skulle vilja fastna där borta, säger han på en presskonferens.

Det har varit en långdragen diskussion. Men de senaste rapporterna och uppgifterna från amerikanska medier gör gällande att den amerikanska ligan NHL och spelarorganisationen NHLPA enats om att inte släppa spelare till OS i Peking 2022.

– Om så är fallet, är det enligt min åsikt ett smart beslut. Jag menar, jag vet inte vem som skulle vilja åka under de här omständigheterna, säger Carolina Hurricanes tränare Rod Brind'Amour.

– Jag sätter mig i den situationen, med familjen, det är ingen chans att du skulle vilja fastna där borta.

”Upplever en gång i livet”

NHL och NHLPA:s beslut ska, enligt ESPN, offentliggöras inom ett dygn.

– Jag har hört samma rykten som alla andra och, ni vet, jag försöker att inte tänka på det förrän jag måste, säger Vegas Golden Knights huvudtränare, Pete DeBoer, som också är assisterande för det kanadensiska landslaget.

DeBoer anser att det vore synd om spelarna inte får delta.

– Jag menar, både för mig personligen men också att det finns en grupp spelare som de upplever en gång i livet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.