Joel Lundqvist och Fredrik Pettersson i smågrupp med Maxim Lapierre under dagens genrep. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor föll i fult OS-genrep mot Kanada

Tre Kronor förlorade mot Kanada med 1-4 i den sista träningsmatchen före OS.

– De gör mål på sina chanser medan vi inte gör det, vilket är det som skiljer i dag, säger assisterande tränaren Peter Popovic till Radiosporten.

Matchen inleddes bäst för Sverige när Dick Axelsson skickade in 1-0 efter 12 minuters spel i en träningshall i Incheon, Sydkorea, inför ett par hundra åskådare.

OS i Pyeongchang 2018

Det var dock inte främst spelet och resultatet som kommer att bli ihågkommet. Mötet präglades av griniga situationer och hårt fysiskt spel från framför allt Kanadas sida.

– Det var typiskt Kanadainfluerat. Till premiären på torsdag får vi hålla  oss kalla och tuffa till oss mentalt, säger Popovic.

Svag domarinsats

Det sydkoreanska domarparet tappade matchen som spelades på dålig is, det var ständiga gruff och skärmytslingar, en del utdelade jabbar också, och ett tag satt sex spelare – tre från varje lag – i utvisningsbåset.

Det var i förhand sagt att matchen, oavsett resultat efter ordinarie tid, skulle gå till förlängning och straffar men efter 60 minuter åkte spelarna fram och tackade varandra. Det fick räcka så.