Det är planerat att Tre Kronor ska dra igång tävlingssäsongen med Euro Hockey Tour i slutet av augusti. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor spelar Euro Hockey Tour i augusti

Uppdaterad
Publicerad

Euro Hockey Tour planerar att starta i Tjecken den 27 augusti. Tre Kronor deltar som ett av fyra landslag – och en hel tävlingssäsong fastslogs vid en internationell kongress för två veckor sedan.

Carlson Hockey Games i Tjeckien som skulle avslutat förra säsongens Euro Hockey Tour när coronapandemin tog världen som gisslan, planeras istället att inleda årets EHT-säsong.

– Vårt internationella förbund hade en webbkongress för drygt två veckor sedan. Där vi nationer tillsammans lade fram ett ganska offensivt program där vi planerar för alla internationella mästerskap, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet till SVT Sport.

Ishockey-VM

I ljuset av det så har vi som förbund ihop med övriga Euro Hockey Tour-länder planerat för en hel säsong av Euro Hockey Tour, men med det sagt har vi också ett stort mått av ödmjukhet. Den situation med pandemin som råder i både Sverige och internationellt är väldigt oförutsägbar. Men vi planerar för det och så får vi se vad som går att genomföra.

I dagsläget känner inte Anders Larsson till att det finns några restriktioner om karantänbestämmelser för deltagande i Carlson Hockey Games just nu.

– Det är den här typen av frågor som är så viktiga att följa, och det är just därför våra sportchefer och tävlingschefer har löpande kontakt för att följa utvecklingen och följa de restriktioner och rekommendationer som finns. Vi är flexibla och har stor respekt och ödmjukhet för världsläget. Men vi är beredda och planerar för att spela, säger Anders Larsson.

I den planerade tävlingssäsongen återfinns, som brukligt, fyra turneringar i Euro Hockey Tour där svenska Beijer Hockey Games planeras att spelas i januari.

Kommande säsongs VM är planerat att genomföras i Vitryssland och Lettland med start den 21 maj nästa år.

KLIPP: Johan Stark ny generalsekreterare i Svenska ishockeyförbundet (1 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet