Foto: Bildbyrån.

Tre Kronors utmaning: ”Behöver vara offensiva så ofta det går”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll ställs Sverige mot Schweiz i VM. En tuff uppgift för Tre Kronor, som behöver ta en seger för att passera Schweiz i grupp A.

Efter en förlust i VM-premiären har Sverige tagit tre raka segrar, men motståndet har varit av det enklare slaget. Nu väntar en tuff utmaning.

– Vi har haft några lätta matcher nu, mot Schweiz får vi vara förberedda på att det blir mer spel i egen zon. Vi behöver vara offensiva så mycket som möjligt, säger Tre Kronors Oskar Lindblom till SVT Sport efter dagens värmning.

Ishockey-VM

– Vi är vana vid att spela många matcher. Nu ska vi trycka på lite extra mot slutspel och det ska bara bli kul.

”Måste använda fart”

Landlagskollegan Dennis Rasmussen instämmer.

– Schweiz är ett tajt lag som spelar bra taktiskt och inte släpper till så mycket lägen. Vi måste alla använda fart och spelskicklighet för att ta oss igenom deras försvar.

Sverige ligger fyra i gruppen, på den sista kvartsfinalplatsen. Schweiz är tvåa, med tre poäng upp på Sverige. Matchen börjar klockan 20.15 och sänds i SVT 2.

VM

Sverige logo

Sverige

4 - 3

Schweiz logo

Schweiz

1-1, 2-1, 1-1
Bratislava
Publik: 9085

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet