Oliver Ekman-Larsson inledde målskyttet i ”svenskmatchen”. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tre svenskmål när Arizona kopplade greppet om Nashville

Oliver Ekman-Larsson: 1

Filip Forsberg: 2

Den målmässiga svenskkampen vann Nashville, men den första segern i Play in-serien mellan dessa lag gick till Arizona som vann med 4-3.

Sjätteplacerade Nashville mot elvan Arizona.

Så såg det ut om vi tittade på grundserietabellen från den västra koferensen inför denna Play in-serie i bäst av fem.

Därmed hade många redan i första matchen Predators som favoriter. Men det var Arizona som kopplade greppet genom att vinna den första drabbningen.

Arizonas svenske lagkapten och backklippa Oliver Ekman-Larsson inledde målskyttet efter åtta minuters spel. Ekman-Larsson sköt från backplats och pucken studsade på Nashville-stjärnan Matt Duschene och in i eget mål.

Forsberg tvåmålsskytt

Med tre sekunder kvar av den första perioden reducerade Filip Forsberg för Nashville. Detta efter att Arizona på knappa 16 minuter gått upp till en betryggande 3-0-ledning.

Forsberg gjorde också matchens sista mål när Predators började äta sig in i matchen, men närmare än Forsbergs andra mål som betydde 4-3 till Arizona, kom man inte.

Totalt var det sju svenskar på isen i matchen. I Nashville såg vi också Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok. Samtidigt som även Niklas Hjalmarsson och Carl Söderberg krigade på för Arizona. Ingen av dessa noterades för någon poäng.

MER NHL: Lundqvist släppte in första skottet mot Carolina (1 augusti 2020)