Troja-Ljungby åker ur hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Troja åkte ur hockeyallsvenskan – efter maratonmatch

Troja-Ljungby höll hoppet vid liv i nästan 90 minuter, men sedan släckte Gustav Willman Borvik det. Smålänningarna åkte ur hockeyallsvenskan efter bara en säsong då de förlorade med 2-1 mot Södertälje.

– Fy fan, det var en lång match alltså, säger Willman Borvik till CMore.

Det var Södertälje som tog ledningen då Emil Alba styrde in ledningsmålet. Gästerna dominerade den första perioden, men det var som bortblåst till den andra.

Då var det istället Troja-Ljungby som var bättre inför sin hemmapublik och de fick också in kvitteringen genom Daniel Karlsson Thörnros.

I den avslutande perioden hade Alba ett jätteläge att avsluta matchserien. Han fick nästan öppet mål efter ett skott, men lyckades inte få tag i pucken.

Hemmapubliken och Troja-spelarna var rejält irriterade i slutminuterna av den ordinarie speltiden. Först för att domarna missade att Södertälje en kort stund hade sex utespelare på isen och sedan för en utebliven utvisning då Carl-Johan Sjögren fick en SSK-klubba i ansiktet.

Men det stod 1-1 och matchen gick till förlängning. Väl där räckte det inte heller med bara en, utan först åtta minuter in i den andra förlängningsperioden avgjorde Gustav Willman Borvik för Södertälje.

– Fy fan, det var en lång match alltså. Mycket tankar, mycket nerver. En lång och turbulent säsong som ska avgöras på slutet. Det var skönt att vi får vinna, säger segerskytten till CMore.

Därmed slutade matchserien 4-2 till Södertälje som får vara kvar i landets näst högsta serie.