TSN:s expert: Det blev omöjligt med positiva tester

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen blev det officiellt: JVM i ishockey för herrar ställs in efter fyra fall av covid-19. Den medicinska kommitten har tagit beslutet att detta inte går att kontrollera att man måste ställa in turneringen.

– Den här nya varianten av corona har påverkat turneringen. Det har varit svårt att kontrollera, säger TSN:s expert Craig Button till SVT Sport.

Det som inte fick hända – JVM i ishockey ställs in och världens bästa ishockeyjuniorer på herrsidan får inte tävla vidare.

De senaste dagarna har totalt tre matcher ställts in och situationen blev ohållbar. Internationella ishockeyförbundets medicinska kommitte tog beslutet att situationen, med den nya covidvarianten omikron inte går att kontrollera och förbundet ställer alltså in turneringen.

JVM i ishockey

– Det är en hel del förberedelser inför en turnering. Den här nya varianten av corona har påverkat turneringen. Det har varit svårt att kontrollera, säger Craig Button expertkommentator på TSN till SVT Sport.

”Blev omöjligt”

Button berättar att IIHF ville att turneringen skulle fortgå men covidsmittan till slut skapade för många problem.

– Vi ville ha turneringen igång men det blev omöjligt med alla positiva tester. Vi förstår besvikelsen, vi är förvånade men vi kanske inte borde vara det, säger han.

IIHF kommer att hålla en presskonferens och avhandla huruvida turneringen kan spelas färdigt i ett annat format vid annat tillfälle.

– Men det kommer att vara svårt att spela färdigt turneringen. En besvikelse för spelare som kommit hit för att representera sitt land, alla uppoffringar. Nu får de inte möjligheten att tävla vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet