Stockholm Nord första pojklag till final i TV-pucken

Stockholm Nord är klart för final i TV-pucken för pojkar. Romeo Ekfeldt gjorde hälften av målen i 4-2-segern över Göteborg, som firades med ”pingvinen” istället för den klassiska TV-puckshögen.

– Vi får ju inte kramas på grund av corona, säger Vilmer Alriksson för SVT Sport.

Stockholm Nord kopplade greppet om en finalplats redan i den första perioden, och det var firma Romeo Ekfeldt-Lucas Stockselius som ordnade båda målen.

13 minuter in i matchen lättade Lucas Stockselius pucken över en Göteborgsförsvare, och Romeo Ekfeldt la upp pucken i nättaket efter en fin dragning.

TV-pucken

Med 44 sekunder kvar av perioden slog duon till igen. Stockselius sköt och Ekfeldt satte returen i mål.

– Vi är en riktig lagmaskin och kommer ut starka i första, säger Romeo Ekfeldt i SVT:s sändning.

”Han lägger bra mackor”

Han var nöjd med sina två mål:

– Det är sjukt kul. Det är en bra pass av ”Stocken” där så det är bara att lägga in den. Det är sjukt kul att lira med honom, vi lirar ju i Täby också. Han lägger bra mackor.

Trots att Stockholm Nord gick ifrån till både 3-0 och 4-1, så gav sig Göteborg aldrig. Men de kom inte närmare än en 4-2-reducering med två minuter kvar av matchen.

Firade med ”pingvinen”

Både efter målen och efter segern firade Stockholm Nord med ”pingvinen”, istället för den klassiska TV-puckshögen.

– Vi får ju inte kramas på grund av corona så då fick vi köra pingvinen, säger Vilmer Alriksson, som stod för 3-0-målet.

Stockholm Nord möter nu Västerbotten som vände 0-1 till 2-1 och avgjorde genom Oskar Vuollet 16 sekunder in i förlängningen.

Vuollet dribblade sig snyggt igenom Smålands försvar innan han satte avgörandet.

Smålands enda mål av Joel Svensson var också det mycket vackert. Svensson fintade upp både back och målvakt på läktaren innan han satte 1-0.

KLIPP: Romeo Ekfeldts två mål i segern