Luleås Jenni Hiirikoski deppar. Arkivbild Foto: Bildbyrån

Två förluster på två dagar för Luleå

Regerande mästarlaget Luleå har haft en tung helg på hemmaplan. Efter att ha varit obesegrade i SDHL kom andra förlusten mot Leksand på två dagar under söndagen.

Det norrbottniska laget, som förra helgen vann Champions Cup i USA, har nu förlorat lika många matcher under ordinarie tid som under hela fjolårssäsongen.

– Nu kan vi inte kalla oss världsmästare längre, nu får Leksand bära den bördan. Vi behöver hitta tillbaka till vår energinivå igen, säger tränaren Fredrik Glader till NSD.

Petra Nieminen gav Luleå ledningen redan efter fyra minuters spel men sedan visade Leksand en betydligt större effektivitet framåt. Elin Lundberg kvitterade fyra minuter senare och två snabba mål i mittenperioden bäddade för 4–1-segern.

– Det var för låg energinivå, den lägsta som har varit under mina år i laget, säger Glader.

Uppstickaren Leksand passerar Luleå i tabellen och är ny tvåa bakom Modo som vände och vann sin match borta mot HV71 med 3–2 efter förlängning.

Linköping vann mot Brynäs med 3–1 efter ett mål av skyttedrottningen Kennedy Marchment och dubbla mål av Lara Stalder.