Patric Hörnqvist firar med Carl Hagelin och Jevgenij Malkin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två mål av Patric Hörnqvist – då nådde han 400 NHL-poäng

Uppdaterad
Publicerad

Patric Hörnqvist blev matchvinnare då hans Pittsburgh Penguins slog Montreal Canadiens med 5-3. Vid ställningen 3-3 gjorde han sitt andra mål för kvällen och då kom hemmalaget aldrig ikapp.

– De sista 50 minuterna av matchen var riktigt bra. Jag gillar vår prestation, säger Hörnqvist till NHL:s webbplats.

Segermålet kom på framspelning av landsmannen Carl Hagelin och det var också Hörnqvist 400:e poäng i NHL-karriären som inleddes i Nashville 2008.

31-åringen är i väldigt fin form nu då han har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.

Segern gör att Pittsburgh delar ledningen i Metropolitan Division med Washington Capitals som också vann sin match mot New York Islanders.

Hörnqvists första mål studsade turligt via Montreals Paul Byrons klubba in bakom Antti Niemi. Det innebar 2-2 efter att Canadiens hade tagit ledningen med 2-0.

Beröm av Crosby

Svensken får också beröm av sin storstjärna till lagkamrat, Sidney Crosby.

– Han ger oss samma sak varje kväll och speciellt i de jämna matcherna. Han är en kille som alltid kliver fram. Det är inte alltid ett mål – det kan också vara en snygg passning, att vinna en kamp om pucken eller att slåss hårt framför målet, säger han.

Sammanlagt har Hörnqvist noterats för 39 poäng (22+17) på 60 matcher den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.