Två mål inom fyra sekunder – då vann HV71 viktiga kampen i jakten på kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Senast Linus Söderström vaktade HV-kassen var den 17 november. I kväll gjorde fjolårets guldmålvakt comeback. Lagkamraterna hälsade honom välkommen tillbaka med två mål inom fyra (!) sekunder – och en solklar 7-1-seger mot Luleå.

– Jag finner inte ord, det var ett tag där jag trodde att jag var klar för säsongen, att jag inte skulle spela mer, säger Söderström till C More efter matchen.

Både HV71 och Luleå jagar topp sex i SHL för att nå kvartsfinal. Efter kvällens målkavalkad och tre poäng hemma i Jönköping kliver HV förbi Luleå upp till sjundeplats.

Linus Söderström drabbades av en bukskada under hösten och tvingades till operation och har missat tolv matcher. Men ikväll var 21-åringen tillbaka på isen – och stod emot Luleå-anstormningen i den första perioden. 21 skott på mål – Söderström stoppade samtliga.

– Han spelar strålande. Första perioden kan vi nog tacka Linus för att vi inte släppte in några mål, säger HV-tränaren Johan Lindblom till C More.

HV-kollegorna tackade med att göra två mål på fyra (!) sekunder direkt i den andra perioden. Pierre Engvall plockade upp sin egen retur, kom runt kassen, spelade snett inåt bakåt till Mattias Tedenby som dundrade in 1-0 via stolpen.

Och sen gick det ruggigt fort.

Kevin Stenlund vann tekningen, spelade fram Bill Sweatt som kom fri mot Joel Lassinantti – och enkelt gjorde 2-0.

Luleå reducerade till 2-1 – sedan var det HV-show för hela slanten. Hemmafansen bjöds på ytterligare fem mål och en övertygande seger med 7-1.

– Att få vara här i ett fullsatt Kinnarps och spela hockey med slutspelsstämning, det är svårt för mig att beskriva. Bara att få komma tillbaka hit, vara med lagkamraterna och spela – jag är otroligt tacksam för det, säger Linus Söderström efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.