Tyskland fortsatt med fullpott – tystade hemmapubliken

Det svängde fort i mötet mellan hemmanationen Slovakien och Tyskland. När Slovakien i mittenperioden gjorde två mål på en minut så vädrade publiken en kvartsfinalplats, men i slutet av matchen vände obesegrade Tyskland på en minut även de – 3-2 till Tyskland.

Det var Edmonton-spelaren Leon Draisaitl som pangade in det matchavgörande målet när hans Tyskland tog sig fram på en snabb kontring. Det var i matchens sista minut. Bara en minut innan hade Markus Eisenschmid kvitterat för Tyskland.

De 7000 slovakerna på läktaren stod som stumma och får nu konstatera att hemmanationen bara har tre inspelade poäng på fyra omgångar. Möjligheten till kvartsfinal finns dock fortfarande.

Tyskarna har nu gjort något som Finland, Kanada och USA inte lyckats med i grupp A – nämligen tagit fullpott.