Foto: TT Nyhetsbyrån

Domarchef Ulf Rönnmark lämnar SHL

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Rönnmark lämnar posten som domarchef för SHL. Det meddelar SHL i ett pressmeddelande.

I samband med nyheten att Ulf Rönnmark lämnar organisationen meddelar SHL att de gör om domarorganistaionen.

Domarna kommer att ingå i den sportsliga organisationen och SHL:s sportchef Johan Hemlin kommer att ansvara. Därmed tas rollen som domarchef helt bort.

– Det är ett sätt att bredda vår organisationen och få synergier med hockeyallsvenskan i frågor som rör domarna. Det kan vara alltifrån hur vi får över fler domare till hockeyn och vi exempelvis ska ha tre- eller fyrdomarsystem i hockeyallsvenskan, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till SVT Sport.

Rollen som utvecklings- och huvuddomaransvarig går till Tomas Thorsbrink som fram tills nu har arbetat som domarchef i hockeyallsvenskan.

– Det är en naturlig del för att få knytning till hockeyallsvenskan. Huvudsaken är att vi frå vår organisation att flyga. Hockeyallsvenskan var med på att Tomas Thorsbrink går över till oss. I och med att vi lägger in det i i sportorgansiationen får vi ut fler som lyssnar på domarna, förtsätter Lindgren.

Det var aldrig aktuellt att Ulf Rönnmark skulle få rollen som Thorsbrink nu har fått?

– Som vi skriver har vi någonstans i sammanhanget kommit överens om att vi ska gå skilda vägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.