Supportrarna planerar att stämma klubbens ordförande. Foto: Bildbyrån

Supportrarna planerar att stämma klubbens ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Ultras Ljungby stoppades från att gå på sitt lags säsongspremiär. Nu skriver Troja-Support i ett öppet brev att de vill stämma klubbens ordförande. ”Utröna om det finns anledning att stämma Trojas ordförande för grovt förtal”, skriver supporterföreningen.

Det var premiär i Hockeyallsvenskan när Troja/Ljungby skulle möta Karlskoga i fredags som allt startade. Supportrarna i Ultras Ljungby, stoppades då från att komma in i arenan.

– Vi har åkt 60 mil och får inte komma in för att vi har fel klädsel. Det är vi som står och stöttar på bortamatcherna. Vi ska till Leksand i veckan. Laget behöver oss, men nu får vi inte komma in på vår egen arena till premiären, sade en upprörd supporter till Radiosporten då.

Planerar stämning

Nu skriver supporterföreningen, Troja-Support, ett öppet brev på sin hemsida. Bland annat kan man läsa att de ska kolla möjligheterna för en stämning av klubbens ordförande efter hans uttalanden i en intervju med C More under matchen.

”Det handlar om två saker:

* Att reda ut om Trojas ledning har rätten på sin sida att utfärda tillträdesförbud p g a att man har en viss tröja på sig.

* Att utröna om det finns anledning att stämma Trojas ordförande för grovt förtal. Detta med anledning av att han kallade de som tillhör UltrasLjungby för fascister.”

Troja-Support fortsätter sedan:

”Trojas ordförande påstår också att en del sponsorer har visat förakt mot oss sjungande supportrar. Så de som sitter i restaurangen halva matchen och dricker vin är viktigare för Troja än de supportrar som åker tusentals mil, lägger ner oändligt mycket tid och pengar för att stötta sitt Troja?”

Läs hela brevet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.