Upp till bevis för Boork och Damkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna kan ta ett stort steg mot slutspel om det blir seger mot Korea i dag. Men SVT Sports expert Mikael Renberg vill se en uppryckning jämfört med matchen mot Japan.

– Det såg inte helt bra ut. Nu får man bygga vidare och försöka prestera bättre, och komma väl förberedd till ett slutspel, säger Mikael Renberg till SVT Sport.

Leif Boork satte upp målet att Damkronorna skulle vara med och slåss om guldet i OS i Pyeongchang. Nu är det mästerskapet igång och det svenska laget inledde med att besegra Japan med knappa 2-1.

– Det var en tuff målsättning. Men den delen hag jag inget emot att Leif säger. Jag tycker om dem som vågar spänna bågen. Däremot har inte Leif fått tjejerna att utveckla sig särskilt mycket. Det här är en liten chans för honom att visa att han verkligen har gjort något bra med tjejerna. Men så här långt har det inte sett så bra ut, det måste vi vara ärliga att säga, säger Mikael Renberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet