Foto: Bildbyrån

Uppdaterade tider för träningsmatcherna inför JVM

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen i Kanada tvingar till uppskjutning av träningsmatcherna inför JVM.

Nu står det nya spelschemat klart.

Internationella ishockeyförbundet (IIHF) har nu uppdaterat spelschemat för nationernas träningsmatcher inför nedsläppet i JVM. Länderna var tänkta att spela minst två träningsmatcher vardera, men på grund av den rådande covid-19-situationen i Kanada har man beslutat att landslagen endast får spela en match.

”Med intresset för hälsan och säkerheten för alla deltagare, och som ett resultat av djupt gående diskussioner mellan det kanadensiska hockeyförbundet, internationella hockeyförbundet och lokala arrangörerna, och de medicinska rådgivarna, har vi fattat beslutet att göra om programmet”, säger Scott Smith, president för det kanadensiska hockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

JVM i ishockey

Sverige genrepar endast mot Österrike

Det nya spelschemat innebär att Sveriges match mot Kanada ställs in. Juniorkronorna kommer endast att träningsspela mot Österrike och missar därmed chansen att genrepa mot tuffare motstånd.

Även om den ökande smittspridningen i Kanada har skapat oro, ska mästerskapet inte vara i fara.

– Vi har inte fått några indikationer på att mästerskapet ska vara i fara. De här åtgärderna har mer vidtagits för att säkerställa och för att kunna hålla det faktiska mästerskapet. Man genomför fler tester, för att vara på säkra sidan, sade Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet, till SVT Sport i går.

Mötet med Österrike spelas natten mot julafton, klockan 03.00.

Se alla träningsmöten i faktarutan nedan.

ARKIV: Här vinner USA JVM-guld – besegrade Kanada i finalen (6 januari)

Spelschemat 23 december

20.00 Finland – USA

22.00 Slovakien – Tyskland

01.00 Ryssland – Kanada

01.00 Tjeckien – Schweiz

03.00 Österrike – Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet