Foto: Bildbyrån

Gemensam protest mot SHL i kvällens derby

Uppdaterad
Publicerad

Luleås och Skellefteås fans kommer att göra en gemensam protest under kvällens SHL-derby.
Båda klackarna kommer att vara helt tysta de första fem minuterna.
– Vi har ganska länge varit kritiska mot SHL och den riktning de styr ligan och svensk hockey, säger Stefan Baudin, ordförande i LuleåFans, till nsd.se.

Upproret mot SHL fortsätter och i kvällens match mellan Luleå och Skellefteå kommer fansen, för första gången någonsin, göra en gemensam protest.

– Vi har ganska länge varit kritiska mot SHL och den riktning de styr ligan och svensk hockey. Det har nog inte gått så många hockeyinsatta förbi. Senaste dagarna har det uppdagats grejer som vi reagerat kraftigt emot, säger Stefan Baudin till nsd.se.

Bland annat hänvisar han till att ligan vill skärpa licenskraven och att reglerna ska gälla redan före man kvalar till SHL. Det skulle göra att exempelvis Tingsryd inte ens skulle få delta i kvalet.

– Det ställer vi oss emot. Vi tycker att alla föreningar ska få spela i SHL, oavsett hur liten man än är, fortsätter Baudin.

– Sedan har det gått ut ett mejl till SHL att de ska granska banderoller och budskap inför matcherna, så att det inte är kritik mot SHL. Det är Nordkorea-vibbar. I stället för att åtgärda det folk är missnöjda kring, så försöker man kväva åsikter, säger han till nsd.se.

Tidigare under hösten har rivaliserande klackar ropat ”SHL – Hockeymördare” under flera matcher. Och under gårdagens allsvenska match mellan Leksand och Västervik visades en banderoll med texten: ”SHL pratar hellre med PR-byrån än med fansen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer