Europas Bellemare jublar efter 3-0-målet Foto: Bildbyrån

Europa chockade USA i World Cup

De krossade Tre Kronor inför turneringen. Under lördagskvällen kom en ny skräll, när nederlagstippade Lag Europa nollade USA i premiären av World Cup. Norrmannen Mats Zuccarello och dansken Frans Nielsen låg bakom segern.

Europa fick en drömstart, efter att dansken Frans Nielsen hittat fram till Marian Gaborik som kunde lägga in 1-0. Mats Zuccarello fick även assistpoäng.

Norrmannen skulle hitta fram till dansken på nytt, och den gången avslutade Nielsen själv. Men Quick kunde rädda i USA-målet med knappt fem minuter kvar av första perioden.

World Cup i ishockey

Men det här var Europas kväll. Leon Draisaitl, som gjorde hattrick mot Sverige, gjorde 2-0 fyra minuter in i andra perioden. Och med dryga minuten kvar av mittenakten kunde tidigare Skellefteå-spelaren, fransmannen Pierre Edouard Bellemare, punktera matchen med sitt 3-0-mål.

I morgon ställs Tre Kronor mot Ryssland i sin första match.

Fakta: Europalagets åtta nationaliteter

Tyskland: Thomas Greiss, målvakt, Tobias Reider, back, Christian Ehrhoff, b, Leon Draisaitl, forward, Philipp Grubauer, mv, Dennis Seidenberg, b.

Slovakien: Andrej Sekera, b, Marian Gaborik, fw, Tomas Tatar, fw, Zdeno Chara, b, Jaroslav Halak, mv, Marian Hossa, fw.

Danmark: Jannik Hansen, fw , Frans Nielsen, fw, Mikkel Bödker, fw.

Schweiz: Mark Streit, b, Nino Neiderreiter, fw, Roman Josi, b, Luca Sbisa, b.

Frankrike: Pierre-Edouard Bellemare, fw.

Slovenien: Anze Kopitar, fw.

Norge: Mats Zuccarello, fw.

Österrike: Tomas Vanek, fw.