USA vann grinig kvart mot Tjeckien

USA vann grinig kvart mot Tjeckien

3 - 2

2-0, 0-2, 1-0
Herning
Publik: 4846

USA

3 - 2

2-0, 0-2, 1-0
Herning
Publik: 4846

Tjeckien

Första perioden

1-0Kane (Ryan)
10:36
2-0Atkinson (Bonino / Gaudreau)
12:19

Andra perioden

04:56
2-1Repík (Faksa / Gudas)
10:55
2-2Necas (Pastrnák / Hronek) PP1

Tredje perioden

3-2Kane (Ryan)
06:58

Det blir amerikansk motstånd för Tre Kronor i semifinalen. USA besegrade Tjeckien med 3–2.

Det var en jämn och irriterad match i Herning. USA tog en tidig tvåmålsledning men allteftersom tjeckerna trappade upp sitt fysiska spel utan påföljder från domarna, blev amerikanerna mer och mer frustrerade.

Och frustration leder allt som oftast till misstag. I mitten på den andra perioden hade Tjeckien tagit till vara på USA:s misstag och kvitterat till 2–2.

Stämningen på isen blev ännu mer spänd när Connor Murphy visades ut efter att ha dragit upp klubban i Libor Sulaks ansikte. På repriserna kunde tittarna se att tjecken skulle visats ut för diving i samband med händelsen, något som domaren missade.

Men i den tredje perioden lyckades USA vända frustrationen till något bra och Chicago-forwarden Patrick Kane kunde sätta matchavgörande 3–2, hans 8:e mål i turneringen, och skicka USA till semifinal.

Sverige möter USA i semifinalen på lördag.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.