Dick Axelsson gjorde comeback i förtid. Foto: Bildbyrån

Utebliven Axelsson-effekt – Linköping tog fjärde raka

Dick Axelsson gjorde en tidigare comeback än vad tanken var från början.

Det hjälpte föga för Djurgården.

Linköping vann med 4-2 på hemmaplan, efter att ha gjort tre av fyra mål i powerplay.

Ett Djurgården med fyra raka förluster valde i dag att kalla in Dick Axelsson fyra dagar tidigare än förväntat.

Tanken var att 32-åringen skulle börja träna med laget först den 20 november, men utan en enda träning med laget gick han i dag in i en kedja med Alexander Holtz och Patrik Berglund borta mot Linköping.

Men det blev ingen Axelsson-effekt för stockholmarna.

Linköping besegrade Djurgården med 4-2 efter att ha gjort tre av sina mål med en man er på isen.

Stort förtroende direkt

Det var sannerligen ett mäktigt powerplay-spel som hemmalaget visade upp, där Jarno Kärki blev tvåmålsskytt och där Joe Whitney samt Jonas Holös svarade för de andra två.

Dick Axelsson då?

Han spelade över 20 minuter och svarade för en målgivande passning till Linus Hultströms reduceringsmål till 3-2 i den tredje perioden. Han har tidigare under hösten bara spelat division 5-hockey med Boo HC.

Här är Axelssons första poäng för säsongen:

Samtidigt som Djurgården inkasserade femte raka nollpoängaren tog Linköping sin fjärde raka seger.

– Vi har fokuserat mycket på defensiven senaste matcherna och jag försöker bidra allt jag kan för att vi ska vinna, säger Linköpings Broc Litttle till C More.